Sun taso on laskenut

7 syyskuun, 2007

Siinä minä olin, yrittämässä keksiä raikasta tapaa aloittaa blogipostaus, kun päätin inspiraation vuoksi lueskella muita blogeja. Niinpä minä kävin läpi kaikki lukemieni noin 60 blogin viime aikojen postaukset, enkä voinut muuta kuin todeta, että taso on laskenut.

Kyllä, muut bloggaajat, teidän tasonne on laskenut!

Olen pahoillani, jos tämä satuttaa teitä. Tämä viiltää teitä ehkä todella syvältä. Sydämessänne tuntuu viilto. Mutta se on sanottava ääneen. Te vaan ette ole yhtä hyviä bloggaajia kuin joskus ennen.

Tämä koskee ihan jokaista teistä. Kyllä, myös sinua, iMitvit. Etenkin sinua. Teki mieli laittaa kommenttilaatikkoosi viesti uusimman postauksen jälkeen, jossa olisi lukenut vain: ”Dude, sun taso on laskenut.” Mutta sitten päätin tehdä asiasta oikien tällaisen julkilausuman.Eikä tämä ole vain iMitvitin ongelma. Tämä on teidän jokaisen ongelma. Jokaisen. Te olette pettäneet minut. Et tu, PA? Mitä sinun tasolle tapahtui? Ja Vt:kin… Mikä surullinen alamäki. Mitä seuraavaksi, proosapostauksia?Minä luen kaikenlaisia blogeja, milloin mistäkin syystä. Sama ilmiö on kuitenkin nähtävissä kautta linjan.Käydään läpi ihan satunnaisia blogeja lukulistaltani. Supernaivisti, esimerkiksi. Tason lasku viime aikoina… ehkä sellaiset 30 prossaa.

SchizoBlog – tasaista laskua. Missä on nykykulttuurin kritiikki, niin kuin silloin ennen vanhaan? Taso on laskenut! Ja Varo vaan: varo vaan, ettei taso laske lisää! (Tsihihi, varo vaäh) Ja siis hei, kamoon, Näkymätön tyttö: lasketko sinä tasoasi ihan tarkoituksella? Vuh, vuh! Mitä sä teet sun tasolle? Jätkä hei, mitä sä teet sille? Miks sä lasket sitä? Eikö sitä kannattaisi pikemmin nostaa? Kari Haakana, taso laskee, taso laskee, eksä huomaa? Butt Ugly Weblog onnistuu jotenkin laskemaan tasoa englanniksikin. Lehti voisi antaa nimekseen Laskeva taso. Terveisiä perheestä? Pikemmin Terveisiä laskevalta tasolta! (Zing! Hah haaäh) Mieto Marinadi: jokaisen postauksen taso on laskenut kymmenen prosenttia edellisestä! Kymmenen prosenttia! Tajuuksä miten nopeesti se laskee! Viistolla pinnalla: kaltevalla alas laskevalla tasolla! Just Sopivasti: taso on laskenut, mamma, taso on laskenut! Saastainen huone on tasollisessa syöksykierteessä. Alas menee, alas menee! Äitiyspakkaus! Siis ihan oikeasti, Äitiyspakkauksenkin taso on laskenut! Miksi minä edes luen sellaista blogia! En voi sille mitään, mutta siitä huolimatta taso laskee. Hallituskatu. Hallituskatu, hallituskatu. Olit loistava, mutta sitten pääsit ekan postauksesi puoliväliin, ja taso alkoi laskea.No siis on niitä blogeja muitakin. En kehtaa edes myöntää kaikkia. En vain keksi uusia tapoja sanoa, että niiden taso on laskenut. Joku taso minullakin.Hiljattain, kun luin ajankulukseni jotain muuta kuin noita iänikuisia blogeja, huomasin tason laskeneen muissakin asioissa. Helsingin Sanomat, mitä ihmeen paskaa siellä nykyään kirjoitetaan? Mitä on tämä paskakirjoittelu siitä Kaisaniemen puistosta? Taso on laskenut, Helsingin Sanomat, taso on laskenut! Sitten tsekkasin television. Taso näytti laskeneen sielläkin. Kävin jääkaapilla, mutta muistelin tason olleen ennen parempi sielläkin.

Ja tiedättekö, minkä muun taso on laskenut? No, minäpä kerron. Katselin tuossa webcastia Applen pääjohtajan iPod-julkistuksesta…

…blogimaailma kohahtaa. Mutta Harmaa hattu, et kai aio kritisoida Applen elektroniikkatuotteita? Et kai voi tehdä sitä?

Kyllä, minä voin tehdä sen. Minä sanon, että Applen taso on laskenut!

Kelatkaa nyt. iPod Shufflen uudistus – ne saavat uudet värit. Uudet värit? Alkavatko ideat loppua, herra Apple? Alkaako… taso laskea? Miksei niihin olisi voinut laittaa esimerkiksi lasermiekkaa?

Ja iPod nano? Entistä plösömpi iPod? Taso on laskenut, herra Jobs, taso on laskenut!

iPodin uudelleenristiminen iPod classiciksi? Onko tasosi laskenut vai oletko vain iloinen nähdessäsi min… Ei. Ainoa uutuus iPod classicissa on lisää muistia. Siinä sitä on innovaatiota. Taso on laskenut!

Mutta entä iPod touch, oi Harmaa hattu, ainoa bloggaaja, jonka taso nousee joka postauksella? Et kai voi väittää, että uusi kosketusnäyttöinen iPodkin on merkki Applen tason laskusta?

Kyllä se on. Se vain on. Ajattelepa. Olen juoksulenkillä. Kosketusnäyttöinen iPod on vyötärölläni. iPodista alkaa tulla paska biisi – mikä ei ole yllättävää, sillä levykokoelmani taso on laskenut. (Se vain on sanottava ääneen: Bon Jovin taso on laskenut.) Mitä teen? Vanhalla click wheel -iPodilla painoin yhtä nappulaa, niin pääsin seuraavaan biisiin. Mutta miten minä aion ohjata sokkona juoksulenkillä kosketusnäyttöistä iPod-romuani? Jos haluan vaihtaa biisiä, minun pitää ottaa soitin käteeni ja pysähtyä ja katsoa ruudulta kuin mikäkin idiootti, mitä nappulaa painaisin. Samalla kaikki muut lenkkeilijät juoksevat ohitseni nauraen minulle ja sylkien päälleni vaihtaen huolettomasti biisiään omasta iPodistaan, jossa ei ole kosketusnäyttöä. Muiden lenkkeilijöiden taso on tosiaan laskenut.

Sanottaakoon vielä sekin, että kaikkien ystävienikin taso on laskenut. Ainakin minä sanon sen usein ystävilleni. Juuri kun olemme keskellä mukavaa illanviettoa ystäväni kotona ja laskemme leikkiä ironiseen sävyyn ajankohtaisista asioista illallispöydässä hyvää viiniä siemaillen, minun on pakko sanoa se: ”Teidän taso on laskenut. Ja mitä helvetin myrkkyä te juotatte minulle? Teidän viinienne taso on laskenut? Ja mitä tulee homejuustoihin, niidenkin taso on laskenut!”

Aina kun olen ollut treffeillä potentiaalisten naisten kanssa, sanon aina heillekin, missä vaiheessa iltaa heidän tasonsa laskea. Aina se alkaa. Viimeistään, kun tilaan kolmatta jälkiruokaani. Suomalaisten naisten taso on laskenut. Anteeksi, mutta niin se vain on. Jonkun on sanottava se ääneen. Jonkun on tuotava totuus kansan nähtäville. Selluliittihälytys! Naiset, ette kai te anna itsenne rupsahtaa? On niin helppo antaa tason laskea. Tämä pätee kaikkeen elämässä, kaikkeen. Teidän blogipostauksiinne, teidän pebandereihinne. Vähän kun hellitätte, niin taso alkaa heti laskea. Ai ai, kannattiko syödä sitä jäätelöä tai pastaa niin paljon? Se menee suoraan teidän takapuoliinne. Tai jenkkakahvojen alkuun. Mutta te ette välitä. Te ette välitä. Taso alkaa laskea. Teidän postauksissanne ei ole enää kipinää, niin kuin joskus ennen. Ajatukset kulkevat tuttuja latuja, tallattuja polkuja pitkin. Teidän postauksissanne ei ole enää kipinää, koska teissä itsessänne ei ole kipinää. Ei enää. Te olette antaneet sen sammua. Te olette antaneet tasonne laskea. Miksi taso laskee kaikkialla? Jorma Ollilan jälkeen tuli… Olli-Pekka Kallasvuo. Nokia, taso alkaa laskea! Facebook, taso alkaa laskea teilläkin. Te ette enää osaa. Taso laskee. Se laskee kaikilla. Marimekko. Google. Eppu Normaali. Image. Sedun ravintolat. Subin ohjelmat. Kysyn vaan, Karu selli, Sellisti, Harmaa hattu. Tarantino. Arctic Monkeys. Morrissey. Woody Allen. Idolsit. Suomen Kuvalehti. Tosi-tv-ohjelmat. Mikä teitä vaivaa? Office. Sibeliuksen tuotanto. Bisquit. Rowling. Wickström. Windows. Mac OS X. Tuomas Vimma. Jumalani, Tuomas Vimmakin! Oli aloitustaso mikä tahansa, taso laskee aina.

Ja sitten… Äh, pitää alkaa kirjoittaa seuraavaa proosapostaustani. Nähdään kolmen viikon pääst

23 Responses to “Sun taso on laskenut”

 1. mitvit Says:

  Hah-hah-haa! Minä… minä… tapan sin

 2. kervå Says:

  Jee! Mua ei mainittu!

 3. iisi Says:

  En jaksanut lukea koko tasonlaskujuttuasi, mutta sen vain sanon ihan näin kylmiltään, että sinun postauksesi ei ole noussut edes sen vertaa, että olisi päässyt siitä laskemaan.

  En tosin ole lukenut aikaisempia juttujasi, joten kirjoitan ihan summassa. Se vaan oli niin pitkä, että tähän aikaan illasta ei jaksa ja päivällä vei kerkeä, vaikka mihinkään ei ole kiirettä.

  Ärsyttää vain tuo yybermensch-asenne, tai pikemminkin se että joku yrittää olla meikäläistä vielä yyberimpi.
  Sillä minun tehtäväni on sanoa, kuka on fiksu ja – sanottakoon se nyt suoraan ja rehellisyydellä, jonka vain minä hallitsen – en muista pätkääkään, mitä minun piti äsken sanoa.

  Eikä sillä ole oikeastaan väliäkään. Et sinä kuitenkaan ymmärtäisi tällaista korkeampaa filosofian ja matematiikan avoliittoa.

  Ei sitä tajunnut Einsteinkaan, vaikka sitä sille tolkutin. Mutta se olikin huono jo silloin alaluokilla. Eikä siitä mitään insinööriä tullutkaan.
  Jonkun kaavan keksi, jonka sille kuiskasin.

  Sain siitä kaksi tuntia jälkkäriä ja käytöksenalennuksen. Vaikka käyttäydyin kuin herrasmies. En edes ääntäni korottanut.

 4. Vt Says:

  Hahhhahahhiha, vit… Vittu!

 5. PA Says:

  – Ei iPod touchia ole tarkoitetu lenkkipolulle. Siihen käyttöön on iPod-nano, joka on olemukseltaan siro ja tyylikäs ja optioimoitu musiikin kuunteluun; pieni näyttö on mukana vain valikoiden selaamista varten, eikä sillä voi suotta katsoa esim. puolivillaisia videoita.

  – Öö, etkö ole nähnyt uutta nanoa?

  [Uuden nanon katsomisen ääni]

  – Helvetti.

 6. PA Says:

  Äh, kirjoitin vahingossa iPod-nano. Mitäköhän opettajakin sanoisi.

 7. Marinadi Says:

  Hei, mentäiskö treffeille ja laskettais tasoa yhdessä? Vähintään 15 prossaa? Jooko?

 8. H.H. Says:

  Taso on laskenut näissä kommenteissakin – ennen Marinadi olisi puhunut iPod nanosta ja PA pyytänyt minua treffeille. Ja sitten minä olisin keksinyt jonkin hauskan vits

 9. Schizo-Janne Says:

  Joo. Tason laskun voi kuitata Meatloafin biisillä ”Objects In The Rear View Mirror May Appear Closer Than They Are”. Nostalgia nostaa menneiden asioiden tasoa tarpeettomasti. Ei kaikki ollut parempaa ennen. Se oli ihan samaa paskaa kuin nytkin. Niiden paremmuus on vain optinen harha. Sorry …

 10. PA Says:

  Äh, ilmeisesti treffikutsuni juuttui kommenttimoderaattorin hampaisiin, mutta mennään ihmeessä.

 11. kaura Says:

  Tasohyppelyiden taso on aina ollut matala, jos minulta kysytään. Vaan kysytäänkö? No ei vttu tod.

 12. Marinadi Says:

  PA, tämäkin vielä piti kokea, että viet treffinikin!

  iPod Nano kelpaa toki myös treffikumppanikseni. Taitaa olla se helpoin vaihtoehto.

 13. H.H. Says:

  Lapset, voin käydä treffeillä vain 3-4 ihmisen kanssa yhtäaikaa, paitsi perjantaisin, jolloin ylärajani on 6 ihmistä, paitsi kello 18 jälkeen, jolloin lopetan laskemisen. Niin, tai tapan its

 14. PA Says:

  Tason laskun voi kuitata Meatloafin biisillä “Objects In The Rear View Mirror May Appear Closer Than They Are”.

  Tämä on jo uskomatonta! Kuuliuden ülipappi Schizo-Janne siteeraa Meat Loafia. Kuinka alas voidaan vajota. Minä luulin, että Meat Loafin quottaaminen oli minun juttuni.

  [Käänsin joskus tuon kappaleen kertosäkeen: Sitä minkä taakseen jättää, edestään ei aina löydäkään.

  Kauan sitten taivas loisti niin,
  maailma oli kaunis kun me vartuttiin.
  Minä sekä ystäväni Keijo,
  me olimme kuin veljet – jos sen ymmärrät.

  Vaan siitä kauan on, on aika armoton,
  sen ymmärrän, kun muistelen.
  Ja jos on elämä vain maantie,
  niin on sielu auto sen.

  Ja kun laskee aurinko ja nousee kuu,
  mieleen isän muistikuva palautuu:
  Epäonnistunut katkera juoppo, joka vihasta ja
  kateudesta voimansa sai.

  Kun tähdet säihkyi, loisti kuutamo,
  me oltiin takapenkin Julia ja Romeo.
  ]

  {Hei, mutta sinähän voisit perustaa sellaisen blogin,jossa esittelisit laulunsanakäännöksiäsi korneista kappaleista!}

 15. kervå Says:

  Hei, mun vesitaso on laskeutunut!

 16. Schizo-Janne Says:

  PA,

  Eikös tässä nyt ollut tarkoitus laskea tasoa …

 17. iisi Says:

  Keskustelua kellarissa pöydän alla polvillaan pimeänä perjantaina pinnistellen parastaan.

 18. annareetta Says:

  harmaa hei, minä tulen AINA ja IKUISESTI (aakkosissa) ennen sinua, joten ainoa keino päästä samalle tasolle kanssani on blogisi nimen vaihtaminen.
  esim. ”AA – se sormipatteri” tai ”halituskatu” tai ”Ei kai taas?” tai ”Gabriel, tuo siivekäs sitkeä paskiainen.”

 19. nnn Says:

  Kysyn vaan oli parempi.

 20. H.H. Says:

  Kyllä Kysyn vaaninkin taso oli loppuaikoinaan laskussa. Eikö ole kehumista tässä kommenttiketjussakaan. Eikä edes tässä kommentissani. HIljaleen tähän hiipiio lisää kirjoisdgusbivirheitprgkrågje jwpojeoigjoigjwseksi!!!!111111/2puoli

 21. kukannuppu Says:

  Oletko katsonut peiliin? Eihän taso ole laskenut sielläkin? Täällä ainakin.

 22. H.H. Says:

  Kyllä peilini taso on ehdottomasti laskenut.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: